fredag 6 maj 2011

Lammfilé, potatiskaka med rödlökssås, kan det va nåt som middag i helgen???

Antal portioner: 4

Ingredienser
600 g lammfilé
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Smör till stekning

Potatiskaka
600 g potatis, tunt skivad i matberedare
4-5 msk smält smör
0.5 tsk salt
1 krm peppar
2-3 dl smakrik ost, riven

Rödlökssås
1 st liten rödlök, finhackad
1 msk smör
1 msk röd vinäger
1.5 dl rödvin
1 dl kycklingbuljong
50 g smör i tärningar
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
1-2 krm sambal oelek, ev

Till servering
200 g savoykål, ansad och strimlad
50 g cashewnötter, saltade
Olivolja
Salt och peppar, ev

Gör så här
1. Potatis
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vänd potatisskivorna i smöret.

3. Krydda.

4. Varva dem med osten i smord ugnsfast form eller portionsformar.

5. Grädda färdigt i ca 50-60 minuter.

6. Sås
Fräs löken lätt i smör.

7. Tillsätt vinäger och vin och koka in nästan all vätska.

8. Tillsätt buljongen och låt koka ett par minuter.

9. Ta från värmen och vispa i smöret klickvis.

10. Smaka av med salt, peppar och ev sambal - den ger skön hetta!

11. Kött
Krydda köttet.

12. Bryn det i smör och stek vidare så rosa du vill ha det.

13. Låt vila under folie.

14. Fräs kålen mjuk i oljan.

15. Tillsätt nötterna mot slutet.

16. Smaka av.

17. Dela köttet på snedden och lägg upp som på bilden med potatiskaka, sås och kål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar