Norrländskans parfait
En len parfait av messmör, whisky och svenska hallon serveras med ett mandelflarn. Obs! Blandningen ska stå 5 timmar i kylen. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Antal portioner: 4 Färdigt på: 10 min
Ingredienser
3 dl grädde
1 dl messmör
4 st äggulor
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1.5 kapsyl whisky (blended Tex JW Red Label)
200 g hallon
2 tsk vaniljsocker
0.5 dl socker
1 skiva citron
4 st mandelflarn
Tips
Vin att dricka till efterrätten:
Chateau du Juge Cadillac
1.Vispa grädden hårt, tillsätt äggulor, florsocker, vaniljsocker och messmör. Rör ner det i grädden. Häll smeten i frysform samt frys in i minst 5 timmar.
2. Hallonsås: Blanda hallon, socker, vaniljsocker samt citronskiva. Koka upp och ställ åt sidan. Garnera med ett mandelflarn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar